Foto / Gedichtenbundel
21 april 2021
Toon alles

Old Passioned

35,00 incl. BTW

Weer leverbaar vanaf 1 februari 2024

 

In Old Passioned haalt fotograaf Arnaud Mooij mensen voor het voetlicht die ver voorbij hun pensioenleeftijd zijn en nog steeds volop levenskracht halen uit hun passie.

Een 80-jarige kapper. Een even oude karateleraar. Een lerares tai chi en rebalancing van 83. Een 91-jarige honorair hoogleraar. In Old Passioned trekt een bonte stoet bekende en onbekende senioren voorbij, in beeld en in woord. Behalve hun hoge leeftijd hebben ze iets heel moois gemeen: ze leven hun
dromen. Het boek is het resultaat van een paar jaar hard werken en kilometers maken. Fotograaf Arnaud Mooij reisde van noord tot zuid om zijn kandidaten te midden van hun passie voor de lens te halen. De fotosessies werden zo een feestje van ontmoeting en verbinding, vertelt Arnaud. ‘Precies dáárom ben ik fotograaf geworden.’

Zijn persoonlijke manier van werken zie je terug in het boek. Kijk maar naar de foto van de 96-jarige Egberdien van Rossum, nog steeds een veelgevraagd fotomodel. Niet haar rimpels beklijven, wél haar staalblauwe ogen, die blik die zegt: kom maar op, ik heb er zin in. Je leest het ook in de begeleidende interviews, vol inspirerende en volijkstemmende levenswijsheden. Er zitten juweeltjes bij. Zoals het verhaal van de 92-jarige Marianne Maandonks, een Brabantse die zich op haar 77 e op de zwemsport stortte en les nam bij de moeder van Pieter van den Hoogenband. Op haar 88 e werd ze Nederlands kampioen in haar leeftijdscategorie. Arnaud fotografeerde haar op het startblok. Klaar om een duik te nemen, in het zwembad én in het leven. ‘Ik vind alles leuk, behalve slapen en stilzitten’, zegt de zwemkampioene. Ze wil iedereen vertellen dat je op elke leeftijd nog iets nieuws kunt beginnen. ‘Er is zoveel te doen om gelukkig van te worden!’ Arnaud was welkom bij haar als hij een paar baantjes met haar op zwom.

De kracht van passie kende hij al uit ervaring: zelf gooide hij tien jaar geleden het roer radicaal om en werd hij fotograaf. Toch heeft het boek ook hem geïnspireerd. ”Voor ik met het project begon, vroeg ik me echt weleens af: wat is mijn houdbaarheid als fotograaf? Leeftijd doet er niet toe, weet ik nu. In ieder mens zit een vonkje. Wie zijn passie leeft, blijft actief en in beweging. Zo blijf je fysiek en mentaal gezond, en kun je je passie blijven leven.

Categorie:
Beschrijving

 

Andere suggesties…

Blijf op de hoogte

Als je je inschrijft ontvang je maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsflits met tips, events, inspiratie en/of aanbiedingen.

Ik hou je op de hoogte!

Blijf op de hoogteAls je je inschrijft ontvang je maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsflits met tips, events, inspiratie en/of aanbiedingen.

Je hebt je succesvol aangemeld!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar info@echtmooij.nl

× Stel je vraag